Vanaf 1 juli 2021 betaal je 15 cent statiegeld voor elk plastic drinkflesje dat je koopt. Dat geldt voor alle frisdrank- en waterflesjes kleiner dan 1 liter. Ondanks alle nadelen voor milieu en portemonnee kopen Nederlanders ze massaal. Maar liefst 900 miljoen wegwerpflesjes per jaar! Wat maakt fleswater toch zo ongekend populair?

Waarom zijn die plastic waterflesjes toch zo gewild?
Drie belangrijke redenen:
• gebruiksgemak
• water drinken is gezond
• met een waterfles bij je overleef je ‘alles’.

Fleswater vs kraanwater
Maar al deze voordelen heb je óók als je een herbruikbare fles met kraanwater vult. En er zijn meer voordelen aan water uit de kraan:
• met kraanwater ben je op jaarlijkse basis 150-500 maal goedkoper uit dan met fleswater
• je bespaart tijd, want voor kraanwater hoef je niet naar de winkel
• je helpt het milieu ermee, want de productie en het transport van wegwerpflesjes is een enorme belasting voor onze aarde. Dit is de reden dat staatssecretaris Van Veldhoven het statiegeldsysteem invoert.

Superkracht
Het enige wat wegwerpflessen duidelijk onderscheidt van kraanwater is de merknaam en het mooie etiket op de plastic verpakking. En juist daarin zit de kracht van het merk. Mensen kopen geen gewoon flesje water. Nee, ze kopen een imago. Een gezonde levensstijl in een hippe verpakking.

Wie wil je zijn?
Kijk, dat vinden wij als communicatiebureau nou interessant. Want het ontwerp van een logo en een etiket maakt of breekt je merk. De uitstraling van je product en bijbehorend design geeft je klanten een goed gevoel. Klanten willen een merk dat uitstraalt wie ze willen zijn.

Emotionele waarde
Tip van Dagelyks: speel in op de emotie van je klanten. Leef je in, begrijp wat ze zoeken (welk probleem ze willen oplossen) en pas je merkuitingen en huisstijl hierop aan.

Onweerstaanbaar
Dagelyks helpt je graag met merkstrategie, grafische vormgeving en natuurlijk met het ontwerpen van een onweerstaanbaar etiket. Voor een fles waar de klant met liefde 15 cent extra voor betaalt. Proost op een mooie zomer!

PSssst: volg de zomerse tips van Dagelyks op Instagram, LinkedIn en YouTube.

 

Contact

Wil je een technische boodschap begrijpelijk overbrengen?

Mail Ada »
Ada van den Bos

Ada van den Bos
Managing director 
06 25 250 408 
ada@dagelyks.nl